Choklad & cheesecake muffins recept ♥
3,5 dl vetemjöl |
0,5 tsk bakpulver |
0,5 tsk bikarbonat |
125 gram smör |
2,5 dl råsocker |
3 st ägg |
1,25 dl | --> kakao | |
2 tsk | --> vaniljsocker | |
1,5 dl mjölk | --> | |
300 gram pfiladelfia ost / färsk ost | --> | |
0,75 dl strösocker | --> | |
1 msk | --> pressad citron |
Tillagning
Muffinsmet:
1. Blanda vetemjöl, bakpulver och bikarbonat i en stor skål. Ta en ny skål och rör smör och råsocker fluffigt med en elvisp. Tillsätt sedan 2 av äggen.
2. Rör ner kakaon och hälften av vaniljsockret i den fluffiga smeten. Tillsätt mjölken och de torra ingredienserna som du tidigare rört ihop, vispa tills smeten är slät.
Fyllning:
3. Vispa osten mjuk med en elvisp. Vispa ner strösocker, resten av äggen, citronsaft och resten av vaniljsockret.
4. Fyll pappersklädda muffinsformar till hälften med smet.
5. Varva smet och fyllning i formarna. Grädda i ca 25 minuter i 175 grader.
1. Blanda vetemjöl, bakpulver och bikarbonat i en stor skål. Ta en ny skål och rör smör och råsocker fluffigt med en elvisp. Tillsätt sedan 2 av äggen.
2. Rör ner kakaon och hälften av vaniljsockret i den fluffiga smeten. Tillsätt mjölken och de torra ingredienserna som du tidigare rört ihop, vispa tills smeten är slät.
Fyllning:
3. Vispa osten mjuk med en elvisp. Vispa ner strösocker, resten av äggen, citronsaft och resten av vaniljsockret.
4. Fyll pappersklädda muffinsformar till hälften med smet.
5. Varva smet och fyllning i formarna. Grädda i ca 25 minuter i 175 grader.
Recept från Tasteline.
Visa alla kommentarer