Victorias!

Recept - homemade banana granola

Tänkte dela med mig av detta nyttiga recept på granola!

Hemmagjort granola är mycket nyttigare än köpt, det finns fortfarande massa socker och man har ingen koll på vad som finns i! I granolan så kan du variera på vad man gillar bäst, tex mer kokos eller mer sött osv.

 

Jag tog grundreceptet av minimalstbaker. com men jag gjorde om de till det som passade mig.

Den är även vegansk för er alla. :)

Ingridienser:

Ca 6 dl havregryn

Nötter ( så mycket du vill ha, jag brukar anväda mandlar eller cashews)

En nypa salt

1 tsk kanel

3 msk linfrön

4 + msk agave elr honung (ej vegansk m honung)

2-3 msk kokosolja

En mellanstor banan

½ dl kokosflingor

(½ dl cacaonibs)

 

Så gör du.

1, Värm ugnen till 170 grader.

2. Blanda alla torra ingridienser i en stor skål.

3. Ta fram en mellan skål och blanda agave/honungen med kokosoljan. Micra oljan om den för hård. Blanda väl.

4, Ta bananen och mosa den med baksidan av en gaffel. Desto mognare banan, mer enklare blir den att mosa. Häll över bananen + kokosoljan med agaven över de torra ingridienserna.

5. Häll blandingen på en bakpappersklädd plåt. Se till att det inte ligger för tajt eller ojämnt.

6. Efter ca en kvart blanda runt granolan så att alla sidor blir lika gyllenbruna. Ha kvar de sammanlagt i ugnen ca 20-30 min.

7.Vänta tills granolan har svalnat innan du stoppar in den i en behållare, den räcker upp till 3-4 veckor. Passar med mjölk och yoghurt.

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas