Victorias!

Fika

Fikade med familjen i täby centrum på espresso house, jättetrevligt och så hade de inrett det så fint där. Köpte två toppar och en handväska, kan visa det i ett annat inlägg.

Atm

Köpte en glass påvägen hem från praoen, magnum med vit choklad. <33 veckorevyn hade trillat ner i blev lite extra glad det var varmt att jag satt ute vilket typ aldrig hur med>

Pics

Här är några bilder som jag lovade. Det var riktigt fint, och imorgon ska det bli varmt på dagen. Jag har endast tre dagar kvar på praoen på skatteverket. Tiden har gått jättefort...

 

 

 

Kungsträdgården

Idag var jag med familjen i kungsträdgården. Jag fotade lite grann, kan visa en bild nu men jag lägger upp de andra imorgon. Det var jättemycket folk där, så lite svårt att fota men det gick nog.

Bloggtips?

Letar efter bra bloggar, läser många olika. Kommentera gärna om allt, mode, vardag, resor och mat. Det kan även vara era egna bloggar eller era vänners så kommer jag kika på de. ▼

Recept - homemade banana granola

Tänkte dela med mig av detta nyttiga recept på granola!

Hemmagjort granola är mycket nyttigare än köpt, det finns fortfarande massa socker och man har ingen koll på vad som finns i! I granolan så kan du variera på vad man gillar bäst, tex mer kokos eller mer sött osv.

 

Jag tog grundreceptet av minimalstbaker. com men jag gjorde om de till det som passade mig.

Den är även vegansk för er alla. :)

Ingridienser:

Ca 6 dl havregryn

Nötter ( så mycket du vill ha, jag brukar anväda mandlar eller cashews)

En nypa salt

1 tsk kanel

3 msk linfrön

4 + msk agave elr honung (ej vegansk m honung)

2-3 msk kokosolja

En mellanstor banan

½ dl kokosflingor

(½ dl cacaonibs)

 

Så gör du.

1, Värm ugnen till 170 grader.

2. Blanda alla torra ingridienser i en stor skål.

3. Ta fram en mellan skål och blanda agave/honungen med kokosoljan. Micra oljan om den för hård. Blanda väl.

4, Ta bananen och mosa den med baksidan av en gaffel. Desto mognare banan, mer enklare blir den att mosa. Häll över bananen + kokosoljan med agaven över de torra ingridienserna.

5. Häll blandingen på en bakpappersklädd plåt. Se till att det inte ligger för tajt eller ojämnt.

6. Efter ca en kvart blanda runt granolan så att alla sidor blir lika gyllenbruna. Ha kvar de sammanlagt i ugnen ca 20-30 min.

7.Vänta tills granolan har svalnat innan du stoppar in den i en behållare, den räcker upp till 3-4 veckor. Passar med mjölk och yoghurt.

 

 

Upp